12 Ползи за здравето от Омега 3 и Рибеното масло

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Омега 3 мастни киселини са есенциални мастни киселини - не могат да бъдат синтезирани от човешкото тяло,

но са от жизненоважно значение за нормалния метаболизъм и затова трябва да си ги набавяме изцяло от храната. Ето  някои ползи от приема им:

1. Намаляват риска от сърдечносъдови заболявания

Омега-3 мастните киселини повишават нивата на добрия холестерол и понижават триглицеридите.

2. Спомагат за преодоляването на депресивни състояния и безпокойство.

Депресията е едно от най-често срещаните психични разстройства в наши дни. Рибеното масло намалява нивата на цитокините – белтъчни молекули, които се наблюдават в голямо количество в кръвта на хора, страдащи от депресия.

3. Подобряват Зрението

Докозахексанова киселина (ДХК/DHA) е основен структурен компонент на мозъка и ретината на окото. Липсата на достатъчно ДХК/DHA може да предизвика проблеми със зрението.

Рибеното масло облекчава синдрома на сухото око. Съдържащите се в рибата и рибеното масло мастни киселини, могат да намалят с около 50% вероятността от различни заболявания на очите.

4: Помагат за по-добра памет и концентрация

Приема на хранителни добавки с рибено масло в продължение на три месеца, може да изостри значително паметта. DHA, която се съдържа в омега-3 мастните киселини, помага на нервните клетки да правят по-добра връзка помежду си.

5. За здрав сън

Здравият сън е една от основите за поддържане на оптимално здраве (и на добре изглеждащо тяло). Ниските нива на DHA, също са свързани с по-ниски нива на хормона мелатонин, който помага на тялото да се отпусне и да заспи.

6. Омега 3 може да помогне при отслабване.

Няма как да отслабнете значително без физическо натоварване или здравословно хранене. Ако обаче добавите хранителни източници на омега 3 мастни киселини, имате възможност да ускорите процеса допълнително.

Омега 3 мастните киселини намаляват апетита, подобряват ефективността на всяка тренировъчна програма и редуцират натрупването на мазнини в тялото.

7: За красива кожа

Рибеното масло генерира увредените кожни клетки отвътре, благодарение на способността си да възстановява клетъчните мембрани. Има силен противовъзпалителен ефект и съответно намалява зачервяването и прави кожата ни по-красива. Често се препоръчва като хранителна добавка при акне.

8: Super Omega 3 на LR укрепва имунната система

Храна, богата на Омега-3 мастни киселини, може да увеличи активирането и броя на В-клетките в организма и следователно – неговата способност да се бори срещу заболяванията. Рибеното масло помага на имунната система, като подобрява химичния състав на кръвта и намалява възпалението.

9: По-бързо възстановяване

Омега-3 мастните киселини имат свойството да облекчават възпалителните процеси в организма и борката в мускулите след тренировка. Рибеното масло предпазва нервните клетки и увеличава техния живот.

10: Допълнителен източник на витамини и минерали

Омега-3 мастните киселини съдържат цял комплекс от витамини и минерали. Изключително ценни са витамин А, който подхранва косата и ноктите, както и витамин D, който помага при проблеми с белите дробове, при рак, остеопороза, диабет и много други.

11: Предпазват костите

Рибеното масло има много предимства и едно от тях засяга костите. Скелетът на човека с възрастта губи своята гъвкавост и костите стават по-трошливи.

Редовният прием на рибено масло може да помогне на костите да запазят голяма част от своята еластичност и така да намали риска от фрактури.

12. По време на БРЕМЕННОСТ се ПРЕПОРЪЧВА увеличена консумация, защото те допринасят за правилно развитие на мозъка и цялата нервна система на фетуса.

Ако не ядете риба или морски дарове често, 2-3 пъти седмично, то тогава трябва сериозно да обмислите приемането на хранителни добавки, богати на омега-3.

Това е ефективен начин за подобряване на физическото и психическото здраве и може да намали риска от редица заболявания.

Няма нищо по-важно от това да сме здрави, за да може да правим нещата, които обичаме.

Дозиране на Super Omega 3 на LR:
Деца до 10-годишна възраст 2 х 1 капсула дневно;
Възрастни  3 х 1 до 2 капсула дневно.

Омега-3 трябва ДА СЕ ПРИЕМА ежедневно и в дългосрочен план, защото приема й чрез храната не е достатъчен!

60 капсули; Производител: LR

Тел. 0898618150 за допълнителна информация и да направите поръчка!


1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Омега-3 мастни киселини или Super Omega 3 activ от LR!

Коластрата - матрицата на имунната система! Colostrum на LR