Тайната на лука

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

През 1919г умират 40 милиона души от Грип, така нареченият испански грип.

Един лекар посетил много селяни, за да види дали може да им помогне в борбата с грипа. Много от селяните и техните семейства се били заразили с грипа и много от тях починали.

Лекарят обаче се натъкнал на един селски стопанин, чието семейство било абсолютно здраво никои не се бил заразил от болестта.

Лекарят попитал стопанина какво прави по различно от другите хора, та никой не се е заразил. Жената на селянина отговорила, че само слагала една глава обелен лук в купичка и ги поставяла във всички стаи на къщата.

Мислите на лекаря били, че евентуално това може да е било лечебното средство което ги е предпазило. Попитал стопанката дали ще му даде една от тези глави лук.

Когато я погледнал под микроскопа намерил грипните вируси вътре. Най- вероятно лукът е абсорбирал всички причинители и помогнал това семейството да остане здраво. 

Грипа се причинява от вируси, значи е възможно лука да ги обезврежда като ги улавя.

Друг човек разказва много интересна история с лук от личен опит.

Той разказва когато имал възпаление на белите дробове и се чувствал много болен. На базата на моите познания за лука от преди взех глава лук и отрязах двата края на една глава лук, поставих я в една празна чаша и я сложих близо го мен цялата нощ. На сутринта започнах да се чувствам по-добре, а лука беше почернял.

Когато не се почувствам добре аз използвам от години следното, вземам една глава лук разрязвам я на две и поставям половинките на стъпалата си и обувам чорапи и на сутринта се събуждам здрав.

Когато бяхме деца майка ни правеше сок от лук и лучена супа при настинка. А при възпаление и болки в ушите, нарязваше лук на ситно, опакован в марля и поставяше компрес в ухото.

Когато имаме проблеми със стомаха, често не знаем на какво се дължи това и се питаме Дали не беше от лука? Затова не яжте престоял повече от ден обелен лук.

Когато има хранително отравяне на повече хора и се обяви като зараза , служителите питат първо имало ли е в храната лук и изследват произхода му. Много голяма вероятност има лука да е причината.

Обеленият пресен Лук е много силен магнит за Бактериите, затова не оставяйте нарязан лук в хладилника за готвене. Дори само за една нощ лука става силно отровен понеже абсорбира отровните бактерии. Аз го употребявам за дезинфекция на хладилника.

Лукът е не само полезна подправка, но и средство, което от векове е използвано като лекарство, заради неговите уникални свойства.

Източник Тайната на лука

От Милена Дилова

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Ползи за здравето от Омега 3 и Рибеното масло

Формула за здраве и красота