Да инвестираш в себе си?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.13 (4 Votes)

Когато ученикът е готов, учителят ще се появи! Единственото учебно заведение с най-голяма стойност, според Наполеон Хил в книгата си „Да прецакаш дявола“ е Вселенският университет на живота, където всеки човек получава възможността да се учи от опита си.

Най-големият капитал е времето, единственото нещо, освен силата на мисълта, с което разполагаме напълно и което може да бъде трансформирано, в каквото материално благо пожелаем.

Нашата най-голяма сила е силата на свободната мисъл, подплатена с конкретна цел, а другото ни „АЗ“ започва винаги с нашето най-съкровено желание. Вярвайки в себе си, човек може да създаде всичко, което поиска.

Ние сътворяваме дей­ствителността си във всяка минута. Уредите на сътворяването, както казва Нийл Доналд Уолш  са мисъл, слово и действие. Ако има нещо, което си избрал да изживееш в живо­та си, не го „ искай " - ИЗБЕРИ ГО! Прави това, което наистина обичаш да пра­виш! Ако се проявяваш като такъв, какъвто искаш да бъдеш, ставаш такъв. Действай така, сякаш си го постигнал и наистина ще получиш! Много е важна вярата в себе си.

Всичко се състои в контро­ла на мисълта. Животът ти е отражение на това, което желаеш и вярваш, че можеш да имаш. Първата стъпка е да повярваш в това преди който и да е друг и да се концентрираш върху това. Ако мислиш, че не можеш да получиш или направиш нещо, е все едно да не го желаеш, защото предизвиква същия резултат и няма да го получиш.  

 

 

Мотивацията е всичко. Целите предопределят резул­татите. Животът произтича от намеренията, а намеренията се разкриват в делата. На всеки е дадена способност да избира как да преживее.

Ако избираш да бъдеш нещо, някой или нещо противоположно ще се появи в твоя свят, за да го направи възможно. Харесвай това, което ти поднася животът, то само те калява и те изгражда! Бъди там, където си избрал да стигнеш! Ако искаш нещо вземи го. Реализирай мечтата си. Бъди щас­тлив. Бъди мъдър. Бъди любов.

Инвестицията в себе си ще ни помогне постепенно да успяваме във времето и също като принципа на доминото да покоряваме цел подир цел. 

Какво представлява успехът?  Успехът е редица от цели, които човек си поставя и постига в своя живот. Важните неща за постигането на успех са емоционалната интелигентност, амбиция,  мечти, вяра в собствените си сили и способности, вдъхновение, въображение, самовнушение, интуиция, самодисциплина, решимост, обкръжение, конкретен план за действие и др.

Източникът на успеха е нашата умствена нагласа и мисловна дейност, които ни правят  победители, губещи или посредствени в зависимост от това как реагираме на нещата. Ние сме творците на собствения си живот и какъв ще бъде той зависи само от нас!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.13 (4 Votes)

 За мотивацията и вярата в себе си