Въпроси, които ще ви отрезвят

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (2 Votes)

Задавайки си правилният въпрос, ... всъщност получаваш Отговорът! Вижте защо.

1. Колко годишни бихте били, ако не знаехте на колко сте в момента?

2. Кое е по-лошото: да се провалиш, или така и да не пробваш?

3. Щом животът е толкова кратък, защо правим толкова неща, които не ни харесват и защо не правим толкова неща, които ни харесват?

4. Когато вече всичко е казано и направено, в крайна сметка, повече ли сте казали, или повече направили?

За въздействието на емоциите...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.67 (3 Votes)

По своята същност емоциите са подтици към определено действие, команди за управление на живота, които еволюцията е инсталирала в нас.

Коренът на думата „емоция” идва от латинското „movere”, „движа се”, с представка, която променя значението му на „отдалечавам се”. Така склонността към действие е вътрешно присъща на всяка емоция.

Една житейска философия – отприщим ли себе си!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Какво прожектираш в ума си? Способен ли си  да видиш по различен начин себе си, света и хората около теб? Харесваш ли това, което виждаш, по-различен ли е новият ти свят, а хората същите ли са, има ли нови, по-готини и градивни?

Като какъв се самоопределяш в момента – с една дума или с едно изречение!!!? Честно! Първото нещо, което ти идва на ум, без да го мислиш!

Представляваш ли завършено цяло или си поредица от неопределени, потиснати негативни емоции и хаос от неща недовършени и безброй части от неясния пъзел.

А с какво трябва другите да те свързват?

Великата тайна на водата

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

На този свят няма нищо по-меко и по-слабо от водата. Но да подчини твърдото и неподатливото, тя няма равна на себе си.

Всеки знае, че слабото побеждава силното, че непреклонният отстъпва пред добродушието - всеки го знае и все пак никой не се съобразява с това.: - пише за водата преди повече от 2500 год. китайският философ Лао Дзъ.

Кое е това нещо, което лекува всеки проблем?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Не, това не е тайна. Аз открих, че има само едно нещо, което лекува всеки проблем, убедена е Луиз Хей - и то е: ДА ОБИЧАШ СЕБЕ СИ.

Когато хората започнат да се обичат повече с всеки ден, невероятно e как животът им ще се подобри. Ценейки себе си се чувстват се по-добре, получават желаните работни места, както и парите, от които се нуждаят. Подобряват взаимоотношенията си или започат нови по-ползотворни и удовлетворяващи.