Авокадо за нежни ръце

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Едно от най-предпочитаните масла от козметолозите е масло от авокадо. То прониква дълбоко в кожата, хидратира я в дълбочина и възстановява сухата и напукана чувствителна кожа.

 

Клиничните проучвания показват, че маслото от авокадо по-лесно се абсорбира от кожата, отколкото много други масла и подмладява и най-грубите ръце.

Маски за ръце за освежена и подмладена кожа, с които ще поддържате дланите си меки и красиви и ще избегнете напукването и изсушаването им през зимата.

1. Намачквате 1 с.л. авокадо и добавяте към него 1 ч.л. прясно мляко. Бъркате до получаване на средно гъста каша. Намазвате ръцете, а за по-добър ефект слагате найлонови ръкавици. След 10-15 мин,  изплаквате.

2. Можете да  мажете ръцете си с и чисто масло от авокадо. То попива по-лесно, ако го нанасяте на влажна кожа, абсорбира се добре, отлично хидратира и е с прекрасен изглаждащ ефект върху кожата.

3. Намачкайте половин плод авокадо, добавете 1 жълтък и разбъркайте. Готовата смес нанесете върху обратната страна на дланите. Сложете латексови ръкавици. След 20 минути измийте с топла вода. Тази маска ще ви помогне да направите по-мека, да освежите, изгладите и подхраните кожата на ръцете си.

4. Авокадо за красиви нокти, както и за заздравяването им и предотвратяване на тяхното чупене и нацепване.
В 1 ч.л. лимонов сок добавете 3-5 капки масло от авокадо. Втрийте сместа в ноктите и областта около ноктите. Изплакнете след половин час.

5. Авокадо, за да предотвратите появата на стрии или да премахнете вече появили се такива. Смесете 2 с.л. зехтин с 1 ч.л. масло от авокадо. Нанасяйте сместа върху стриите с нежно масажиране 2-3 пъти в седмично.

Избрано от нета.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

5 стъпки за пълноценна грижа за тялото

Тайните на красивата кожа – типове кожа