Намерението превръща желанието в цел

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Намерението - решимостта да дадействаш, за да имаш...  

... Движение към целта и активно въздействие върху околния свят, свят, който се подчинява на човешката воля и концентриране на вниманието върху това, как целта се реализира сама!

 

"... - На един кей са кацнали 5 чайки. Едната от тях решила да отлети. Колко чайки са останали на кея?

- Ами... четири.

- Не - отвърна Джоунс. - На кея са си останали 5 чайки. Да решиш да отлетиш и наистина да отлетиш са две различни неща. Слушай ме сега внимателно. Независимо от широко разпространеното противоположно мнение намерението да сториш нещо не притежава абсолютно никаква променяща сила.

Петата чайка може да има намерение да отлети, може да е решила да отлети, може да си говори с останалите чайки колко прекрасно е летенето..., но докато сама не размаха крила и не се издигне във въздуха, тя продължава все така да си стои на кея. Между нея и останалите четири чайки на практика няма никаква разлика.    

По същия начин няма разлика между човек, който възнамерява да живее по различен начин, и човек, на който това изобщо не му минава през ума.

Мислил ли си някога колко често ние съдим за себе си по намеренията, които имаме, докато за всички други хора съдим по техните реални действия.

Намеренията без реални действия са обида за онзи, който очаква най-доброто от теб!

"Имах намерение да ти донеса цветя, но не ти донесох.", "Мислех да се прибера у дома за рождения ти ден, но..."   Анди Андрюс

Търсете просперитета и когато го видите, грабнете тази възможност. На всяко намерение и желание са присъщи механизми за тяхното осъществяване. 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Вадим Зеланд - За намерението, желанието, целта и мечтата ни

Закон за намерението и желанието – бъдещето се осъществява в настоящето