Кодът на Моисей - За творческата енергия, възможностите ... и трансформацията

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Забелязали ли сте, че когато една мечта, идея, призвание ни призовава да се променим, да дадем, да направим нещо за другите, за света, за семейството си, първоначално си казваме, че не сме способни или не сме дорасли за това.

 

В последствие осъзнаваме факта, че всички ние имаме съдба, призвание и понастоящем не сме човекът, който може да я осъществи, но със сигурност израстваме с нея като я приемем.

40 е времето необходимо за трансформация. Потопът е продължил 40 дни. Исис е прекарал 40 дни в изкушения. Моисей е прекарал 40 дни в пустинята. Това е времето необходимо за трансформацията. За някои от вас е настъпил 40-ият момент, момент, в който осъзнаваме, че досегашният ни живот е недостатъчен, за да изпълним призванието си.

Когато Моисей видял горящият огън  бил в състояние на повишена осъзнатост, пътуване, което всеки трябва да преживее, което ни извежда от егоистичният ни мироглед или егото ни до едно разбиране, до пълен и цялостен човек на съдбата. Моисей заеквал и се считал за недостоен да отведе хората до Обетованата земя, но...

Според една стара поговорка „Бог не призовава квалифицираните, а квалифицира призованите.“ Когато откликнете на този призив, присъствието ви квалифицира. Бог ви квалифицира, чрез вашето ДА. 

Появяват се хора, които да уловят идеята, която предавате. Човекът се променя и израства. Този същият човек вече казва ДА на следваща идея и така непрекъснато еволюираме, растем и се разгръщаме според способността, готовността и капацитета ни.

Чрез духовна практика, молитва, медитация, след време ще започнете да различавате гласовете на плеадата ви променящи се идентичности от истинският глас идващ от душата ви, който иска да бъдете велики. А определението за величие е капацитетът и готовността ви да служите.

Като преодолеем дребновостта на стремежа за оцеляване, единственото, което душата иска да прави е да направи нещо, да допринася за човечеството. На въха на пръстите ви се появяват цял свят възможни творения.

Когато задействаме сътворение, ние повтаряме Създателя. В резултат се чувстваме добре, изпитваме любов, чувстваме се разширени. Душата ви има нужда от вътрешен мир, доволство, любов, творчески израз и връзка с Бога, неща от които се чувствате добре. Чудесата започват да се случват щом изминете пътя от главата към сърцето.

Постигнете безусловна любов първо към себе си и я разпрострете към всички останали. Почувствайте мир в душата си и не се тревожете за това, какво би станало, а просто прегърнете присъствието - своето “Аз“, своята проява на Бог в този момент. Устремът ви към това ще изпълни всички аспекти от живота ви.

 „АЗ“ е съзидателният фактор на Вселената и когато добавите „СЪМ“ се задвижва съзидателната сила на Вселената. Когато казвате „Аз съм“ вие сътворявате движение. Приемете го така „Аз съм без пари“ , така и си оставате, „Самотен съм“ – такъв и ще си останете.

Но започнем ли да използваме съзидателната сила и енергия на това име „Аз“ и на движението „съм“, за да кажем „Аз съм цялостен, Божествен, завършен, красив, прекрасен, богат, аз съм!“ задвижваме енергията в живота си и преобразяваме душите си. Моисей е трябвало само да вземе единството и творческата енергия на Бог и да я задейства.

Творческата енергия може да се активира чрез процес, който се практикува всеки ден, приложим почти във всяка област от живота ни. Можете да го запомните само в пет прости думи „Аз съм това, Аз съм!“

Промяната е само в това върху, което се фокусирате, когато ги произнасяте. Първо си представете какво искате да бъдете, да правите или да имате. Нека да е наистина нещо значимо. Повтаряйте думите „Аз съм това, Аз съм!“ и си позволите да се разширите в тази нова възможност. Повтаряйки нещо ние го закодираме в съзнанието си.

Казвайки „Аз съм това, Аз съм!“ си позволявате да закодирате в себе си желаният образ, съществуване и качества. Аз съм тази радост, този мир, това преживяване, което искам да преживея. Аз съм красотата и изобилието, което искам да осъществя. Силата на тази декларация и потокът на тази енергия се проявява във вашият живот.

Не е важно да привлечеш нещо, а да станеш негов проводник – да потече чрез теб.

И така 3500г. По-късно пътуването на Моисей е завършено чрез предаването в Света земя на истинското значение на Божието име. Всичко започва с един разговор и продължава до днес чрез всеки един от нас. Портата е вече отключена и сега само от нас зависи да пристъпим в един нов свят.

Източник: Филмът "Кодът на Моисей"

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Кодът на Моисей – чрез даването всъщност получавате.

Даването всъщност е получаване

Закон за дхармата или целта на живота