В погледа на красивия се крие любов!

love

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)

Какво представлява човешката красота? Според Петър Дънов, човек става красив, когато душата се проявява. В такъв момент очите, които те гледат имат особен израз,  проникващ в дълбините на душата ти, без да смущават. В този поглед се крие любов, любов към себе си, към хората и към нещата, които извършваш.

Господ е дарил всеки от нас по-нещо. Ако все още не сме го открили трябва да го направим и да се възползваме от това.

Всеки един от нас е по-ценен от другите с нещо уникално, дадено и присъщо само за него. Не трябва да копираме другите, а да работим със собствените си ценности. Стойността на копието няма нищо общо с оригинала. Ако боравим с ценните материали, с които сме надарени ще забогатеем не само материално, но ще се обогатим и духовно.

От това което представляваш, мислиш, чувстваш и правиш, зависи колко красив и щастлив можеш да бъдеш. Чрез нещата, които сътворяваш изразяваш себе си и се чувстваш в хармония с това.

Дънов казва: Хубави очи, уста, нос, лице са тези , които изразяват вътрешния живот на човека. Челото показва състоянието на човека в Божествения свят, носът показва състоянието му в духовния свят, а брадата - състоянието на физическия му свят.

Когато силите и способностите в човека действат хармонично, лицето му е красиво. Красивото лице е израз на богат вътрешен живот, чувство на удовлетворение и истинско щастие. Хубавото в чо­вешките очи е онзи лъч, който излиза от сърцето и минава през очите. В красивия човек преобладават повече чувствата, отколкото мислите. Красив човек е онзи, който е красив по ум, сърце и тяло!

„Всяко лошо чувство, което имате, е резултат от изкривени отрицателни мисли.“ Дейвид Бърнс

„Всички чувства имат свой собствен тон на гласа, на жестовете и на израза на лицето и тъкмо тяхното съотношение, добро или лошо, приятно или неприятно, прави хората да ни харесват или да не ни харесват.“Франсоа дьо Ларошфуко

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (1 Vote)