Кое е това нещо, което лекува всеки проблем?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Не, това не е тайна. Аз открих, че има само едно нещо, което лекува всеки проблем, убедена е Луиз Хей - и то е: ДА ОБИЧАШ СЕБЕ СИ.

Когато хората започнат да се обичат повече с всеки ден, невероятно e как животът им ще се подобри. Ценейки себе си се чувстват се по-добре, получават желаните работни места, както и парите, от които се нуждаят. Подобряват взаимоотношенията си или започат нови по-ползотворни и удовлетворяващи.

 

Да обичаш себе си е едно прекрасно приключение – същото като да се научиш да летиш. Колко вълнуващо щеше бъде, ако всички ние имахме възможността да летим на воля!

Нека да започнем да обичаме себе си сега! Ето и 12 условия, които ще ви помогнат да се научите как да обичате себе си:

1. Спрете Всякаква Критика.

Критиката нищо не променя. Спрете да се самокритикувате. Приемете себе си такива, каквито сте. Критикувайки себе си, резултатите са негативни. Когато одобряваме и поощряваме себе си се променяме в положителна насока.

2. Простете си.

Нека миналото си отиде. Направихте най-доброто, което бихте могли в този момент, с това разбиране и познанията, които сте имали. Днес вие изразраствате и  се променяте, за да изживеете живота си по различен начин.

3. Не плашете себе си и не се паникьосвайте.

Спрете да се тероризирате с вашите мисли! Ужасно е да се живее по този начин. Намерете мисловен образ, който ви кара да изпитвате удоволствие и незабавно превключете негативната мисъл към мисъл удоволствие.

4. Бъдете благороден и търпелив.

Бъдете внимателни и мили със себе си. Бъдете търпеливи, докато се научите на нови начини на мислене. Отнасяйте се към себе си, както бихте се отнасяли към някого, когото наистина обичате и цените.

5. Бъдете любезен с вашият ум и с духа ви.

Самоомразата е само мразене на собствените ви мисли. Не се мразете за начина ви на мислене, а внимателно променете мислите си.

6. Хвалете се пред себе си.

Критиката разбива доброто ви душевното състояние, а похвалата  го изгражда. Хвалете себе си толкова, колкото можете. Казвайте си колко добре се справяте за всяко дребно нещо.

7. Подкрепяйте се.

Намерете начини да се самоподкрепяте. Потърсете помощ от приятели. Изисква се сила, за да помолиш за помощ, когато имаш нужда от нея.

8. Бъдете нежни и внимателни с Вашите Недостатъци.

Наясно съм и приемам, че сте ги създали, за да изпълните нечие желание или очаквания, но сега намерете нови, позитивни начини да отсъществите тези потребности, като се освободите внимателно от старите негативни модели.

9. Грижете се за вашето тяло.

Научете повече за храненето! От каква храна  се нуждае тялото ви, за да е изпълнено с оптимална енергия и жизненост? Научете повече за упражненията и тренировките. Какви упражнения харесвате вие? Пазете грижливо и почитайте храма в който живеете.

10. Работете пред огледалото 

Поглеждайте се често в очите. Изразявайте голямо, нарастващо чувство на любов към себе си. Спрете да се сърдите на себе си и си простете, докато се гледате в огледалото. Говорете с родителите си, докато се гледате в огледалото и им простете и на тях. Най-малко веднъж на ден си казвайте „Обичам те, аз наистина те обичам!“

11. Обичайте себе си. Направете го сега.

Не чакайте, докато се почувствате добре, свалите от килограмите си, получите мечтаната работа или започнете нова връзка. Започнете сега и  направете най-доброто което можете СЕГА.

12. Забавлявайте се.

Спомнете си нещата, които ви радваха като дете. Включете ги в живота си сега. Намерете начин да се забавлявате с всичко, което правите. Позволете си да изживеете радостите от живота. Усмихвайте се. Смейте се. Инвестирайте в мечтите си и ги изживейте! Радвайте се и Вселената ще се радва заедно с вас!

Източник: https://www.facebook.com/louiselhay/posts/10153616117374750

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

За силата на думите и въздействието на емоциите – един отговор и толкова много въпроси

За изборите, които правим и емоциите, които ги съпровождат – Луиз Хей

Луиз Хей - Мисли и цитати за силата на мисълта и това как тя изгражда живота ни